Monday, 6 January 2014

4 Jan - 5 Jan 2014 - Percutian Awal Tahun ke Melaka

Percutian yg berjaya dirancang mulanya akibat perasaan 'tebako' melihat kawan2 lain yang semuanya bercuti menyambut tahun baru. Tapi malangnya hubby cam biasa la .. kalau xde kwn yg nak folow dia xnk pergi bercuti. Nasib baik Ina & Mangg stuju nk follow. 

Pukul 9.15am lebih kurang kami mulakan perjalanan dr Banting menghala ke Melaka - dari Banting sebab kami pinjam bas sekolah abah. Hi Hi Hi ... Sesampai bandar Melaka, aktiviti pertama Mummy ialah shopping di Dataran Pahlawan. Sempat singgah ke Nichii & Padini Concept Store je sebab tu je yg mampu. Ahaks ... Tupon Daddy da merajuk2 sbb lama sgt katanya. 

Jom layan pic je la kan.

 Aisy posing depan bas skolah kami




smpai2 trus mkn dlu dlm mall kt dataran pahlawan sebelum Mummy start shopping spree. hihi ... pisang bersira tu sgt2 yummy .. teringat2 smpai la skrg.

sopink time :-)
check in .. hotel pantai puteri  .. bilik ok nice puas hati 

hujan dr pkl 2-6pm tp aisy merengek2 nk ajk kuar so bwk tgk kolam je la mandi nye xboleh



Da petang pkl 6.30pm hujan da benti dapatla kami jln2 tepi pantai smbil mkn goreng pisang dan cempedak goreng. wlwpon ada tempat naik ikan dgn sampan2 para nekayan tp pantainya bersih ... cuma lautnya sgt bergelora waltu tu sbb bru lps hujan kan

 next day bgun pagi2 bfast dgn ina & mangg je sebab hubby cam aisy xmo bgun pagi
 coconut shake .. owh nyaman & sedap skali



Destinasi kedua di hari Ahad ~ Bayou Lagoon Park Resort. Best! Puas main air .. tq DD :-)

tgk daddy wat aksi dancer in the water hahahahaha

Payahnye nk upload video direct ke blog! Nak xnk kene upload kat utube dlu. Hmmmm ... 
Jom layan. 

 







we had so much fun. wlwpon aisy sampai menggigil kesejukan. kih kih kih ... kene dera ngn mummy main air lama2 .. biar
kental sket. baru la boy hahaa



Aisy dalam air pon dia nk try merangkak :-)


lepas mandi anak mummy dibedakkan dan dipakaikan baju


last .. makan2 sebelum bertolak balik kl. wajiblah cari asam pedas kan. Jenahak tuk shira & nong dan tenggiri utk ina n mangg.
Sedap ... Hanya rm78.30. 



Last ... bye2 Melaka. Tengok betapa sedihnya Aisy nk tinggalkan melaka. kemain melalak lagi dia. hahahaha

No comments:

Post a Comment